Hoppa till huvudinnehåll

Klimatminister Pourmokhtari försvarade departementsnedläggning i EU

24 januari 2023

När klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) på måndagen utfrågades i EU-parlamentets miljöutskott om det svenska ordförandeskapets prioriteringar fick hon frågan om hur Sveriges ambitionsnivå i klimatfrågan påverkas av att miljödepartementet tagits bort och slagits samman med näringslivs­departementet samtidigt som klimat- och miljöministern underställts näringslivs- och energiministern.

–  Den största delen av det här superdepartementet är just miljö. Vi vill helt enkelt ge en skjuts till [miljö-, energi-, näringslivs-] frågorna genom att samla dem och öka effektiviteten. Under ordförandeskapet hoppas jag att det inte skulle indikera någon slags ambitionsminskning […] för så är det inte, sade Romina Pourmokhtari.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret