Hoppa till huvudinnehåll

Nytt svenskt stödpaket till Ukraina – förbereder tunga vapen

19 januari 2023

Regeringen gav på torsdagen försvarsmakten uppdraget att förbereda sig för kunna ge Ukraina artilleripjäser av typen Archer B med kringutrustning och tillhörande ammunition.  Vidare ska ett särskilt avtal ingås med Ukraina som ska underlätta upphandling av försvarsmateriel. Regeringen kommer också att föreslå riksdagen att bistå Ukraina med försvarsmateriel som bland annat pansarvärnsrobot 57, minröjningsutrustning och stridsfordon 90 till ett värde max 4,3 miljarder kronor. 

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret