Hoppa till huvudinnehåll

Ukraina gör av med fler granater än Europa producerar

8 mars 2023

EU-ländernas vilja att skicka mer ammunition till Ukraina beror ytterst på hur stora möjligheterna är att tillverka den ammunition som efterfrågas eftersom efterfrågan är betydligt större än vad produktionskapaciteten faktiskt är enligt Rein Pella, lärare vid Försvarshögskolan, rapporterar EkotEnligt Rein Pella förbrukar Ukraina mellan 5 000 och 7 000 granater per dygn men att årsproduktionen i Europa är 300 000 per år, samtidigt som produktionstakten skulle kunna ökas till 450 000 granater per år innan nya ammunitionsfabriker måste byggas.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret