Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Uppgörelse om förnybar energi i EU – fördubbling till 2030

30 mars 2023

Förhandlare för EU-länderna och EU-parlamentet nådde tidigt på torsdagsmorgonen en preliminär uppgörelse för nya mål om andelen förnybar energi i unionen. De enades om ett bindande mål på 42,5 procent förnybart och ett indikativt mål på 2,5 procent, totalt 45 procent. Detta ersätter det nuvarande EU-målet på 32 procents förnybart till 2030.  I dag utgör andelen förnybar energi i EU drygt 20 procent. Transportsektorn får ett separat förnybartmål om att minska växthusgasutsläppen med 14,5 procent till 2030 jämfört med utsläpp från fossila drivmedel.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
TCO
annons komm
annons LO
annons
Fackliga Brysselkontoret