Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Ukrainas president på överraskningsbesök – träffar nordiska statsministrar

3 maj 2023

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj besöker Helsingfors i dag onsdag, och ska träffa bland annat Finlands president Sauli Niinistö och de nordiska statsministrarna på ett särskilt nordiskt-ukrainskt toppmöte, uppger Yle. På mötesagendan står bland annat säkerhet, nordiskt samarbete och stödet till Ukraina. På en pressträff sade  Zelenskyj att han hoppas att Ukraina kommer att bjudas in till Nato och att det var en av orsakerna till att han kom till mötet i Finland.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
TCO
annons komm
annons LO
annons
Fackliga Brysselkontoret