Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Frysta ryska pengar kan användas till att återuppbygga Ukraina

22 juni 2023

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen meddelande på onsdagen att vinsterna från de frysta tillgångarna tillhörande den ryska centralbanken skulle kunna användas av EU för att betala för Ukrainas återuppbyggnad. Von der Leyen meddelade att kommissionen kommer att lägga fram ett förslag för hur detta skulle kunna gå till innan sommaruppehållet i augusti, rapporterar Politico. Flera EU-länder och den Europeiska Centralbanken uppges dock vara skeptiska till förslaget.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret