Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Al-Qaida uppmanar till hämndattacker mot Sverige och Danmark

15 augusti 2023

Den islamistiska terrororganisationen al-Qaida har uppmanat till hämndattacker mot Sverige och Danmark, enligt flera danska medier. Gruppen har publicerat hoten på sin mediekanal, och bakgrunden är den senaste tidens koranbränningar. Den svenska terrorforskaren Hans Brun säger samtidigt till den danska tidningen Berlingske att det redan finns en hotbild från flera andra aktörer i Mellanöstern och att just det här hotet inte påverkar säkerhetssituationen i Sverige nämnvärt, rapporterar Ekot.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret