Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Banker i EU klarade stresstest – “är motståndskraftiga”

1 augusti 2023

Resultatet av ett omfattande stresstest på banksystemet visar, enligt tillsynsmyndigheten Europeiska bankmyndigheten, att europeiska banker skulle vara motståndskraftiga under ett ogynnsamt scenario med en svår ekonomisk kris de närmaste tre åren. Bankmyndighetens omfattande stresstest 2023, involverade 70 banker från 16 EU- och EES-länder, som täcker 75 procent av EU:s banksektors tillgångar. Fem svenska banker ingick i testet: Handelsbanken, Länsförsäkringar Bank, SEB, Swedbank och SBAB. 

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret