Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Storbritannien varnar för terrordåd i Sverige – får svenskt medhåll

14 augusti 2023

Under söndagen ändrade det brittiska utrikesdepartement sina reserekommendationer för britter som ska resa till Sverige. De baseras på det försämrade säkerhetsläget efter senaste tidens koranbränningar. ”Det är mycket troligt att terrorister försöker utföra attacker i Sverige,” skriver departementet och uppmanar till försiktighet, rapporterar Ekot.

Varningen ligger i linje med de svenska bedömningarna, enligt justitieminister Gunnar Strömmer (M). ”Sverige har under året gått från att vara ett legitimt mål till att vara ett mer prioriterat mål”, säger justitieministern på måndagen, enligt Ekot.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret