Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Växande motstånd mot grön politik i EU

10 augusti 2023

Europa står inför ett växande motstånd mot en politik för att ta itu med klimatförändringar och skydda miljön, rapporterar Reuters. I länder som Italien, Nederländerna, Storbritannien, Polen och Tyskland finns det ett motstånd till att minska koldioxidutsläpp eller andra miljöåtgärder ofta med hänvisning till höga kostnader och krångel. Samtidigt visar opinionsundersökningar att de gröna partierna minskar mest. Om det vore EU-val idag skulle den gröna partigruppen, där Miljöpartiet ingår, tappa 33 procent av sina mandat i Europaparlamentet.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret