Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Jämt när EU-parlamentet ska strama upp egna regelverket mot korruption

8 september 2023

EU-parlamentets konstitutionsutskott röstade på torsdagen med siffrorna 15 för, 10 mot och en som avstod för den 14-punktplan som togs fram efter den så kallade Qatarskandalen där flera ledamöter anklagas för att ha låtit sig mutas för att driva en viss politik. Motståndet mot de uppdaterade reglerna för större öppenhet, åtgärder mot intressekonflikter och hårdare straff för dem som bryter mot dem kom från högergrupperna EPP, ECR och ID. Hela EU-parlamentet ska rösta om det nya regelverket i nästa veckas plenarsession.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Annonser

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons
TCO
annons LO
annons
Fackliga Brysselkontoret