Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Belgien utvisade inte terrorist trots begäran – orsak "personalbrist"

23 oktober 2023

Enligt nyhetsbyrån AFP hade tunisiska myndigheter redan 2022 begärt att mannen som mördade två svenskar i Bryssel, skulle utelämnas till Tunisien för att avtjäna ett långt fängelsestraff som denne rymt ifrån. Men den tunisiska begäran blev liggande hos den belgiska åklagarmyndigheten på grund av personalbrist, rapporterar Yle.  På fredagen avgick justitieminister Vincent Van Quickenborne som "ett resultat av den massiva uppvisningen av slarv och inkompetens", rapporterar Politico. Belgien tillhör de EU-länder med lägst andel verkställda utvisningsbeslut knappt 12 procent enligt Eurostat.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret