Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Billström missade EU-mötet i Kiev – uppgifter: Glömde sitt pass

3 oktober 2023

Sveriges utrikesminister Tobias Billström (M) var inbjuden till ett historiskt möte med EU:s utrikesministrar i Kiev under måndagen för att diskutera stödet till Ukraina, rapporterar Ekot. Men den svenska utrikesministern dök inte upp. Enligt den österrikiska tidningen Die Presse ska orsaken ha varit att Billström glömt sitt pass och inte släpptes över den polsk-ukrainska gränsen. Ministerns pressekreterare skriver i ett sms till Ekot att ”.. det stämmer att Billström tyvärr inte deltog i Kiev denna gång. Det uppstod ett logistiskt hinder, i övrigt kommenterar vi inte statsrådets resor”. 

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret