Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Efter terrorattacken – Belgien EU-fokusera på illegal immigration

18 oktober 2023

Som en reaktion på måndagens terrordåd, som dödade två svenska fotbollssupportrar och skadade en, kommer Belgiens "absoluta prioritet" som ordförande i EU:s ministerråd efter årsskiftet vara att öka utvisningarna av de som fått sin asylansökan avslagen.

– För dem vars asylansökan avslås måste vi absolut kunna organisera utvisning, sade Nicole de Moor, Belgiens utrikesminister för asyl och migration, till reportrar i Bryssel på tisdagen, rapporterar Bloomberg.

Sveriges EU-kommissionär Ylva Johansson uppgav likaså på onsdagen att hon ska ta upp frågan om snabbare återsändande av personer som utgör säkerhetsrisker på justitieministrarnas möte i morgon torsdag, skriver DN.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret