Hoppa till huvudinnehåll
Annons

EU kräver sociala mediejättare på information om disinformation

19 oktober 2023

EU-kommissionen skickade på torsdagen en formell begäran till bland annat Facebooks och Instagrams ägare Meta såväl som Tiktok om information enligt den nya digitala tjänstelagen, DSA. Kommissionen kräver företagen ger mer information om bland annat hur de uppfyller sina skyldigheter i fråga om riskbedömningar och riskreducerande åtgärder för att skydda integritet i parlamentsval och efter Hamas terroristattacker i Israel, särskilt när det gäller olagligt innehåll och desinformation. Senast på onsdag i nästa vecka vill kommissionen ha  informationen från Meta och Tiktok. I förra veckan skickades en liknande begäran till X, tidigare Twitter. Kommissionen kan utdöma höga böter till stora nätjättar som inte följer DSA

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret