Hoppa till huvudinnehåll

Kritik mot Orbáns Putinmöte – kan tas upp på EU-möte

19 oktober 2023

Ungerns premiärminister Viktor Orbán träffade tidigare i veckan Rysslands internationellt efterlyste diktator Vladimir Putin i Kina. Det var för första gången en EU-ledare skakade Putins hand efter den fullskaliga invasionen av Ukraina. Under ett möte bland medlemsländernas EU-ambassadörer på onsdagen kritiserade flera diplomater det ungerska agerandet, rapporterar Politico. Den ungerske representanten ska han försvarat mötet med att landet konsulterat bland annat Europeiska rådets ordförande Charles Michel innan. En talesperson för Michel säger dock till tidningen att denne avrått Orbán från att träffa Putin. Frågan väntas komma upp när EU-ländernas utrikesministrar träffas på måndag i nästa vecka.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret