Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Mahsa Amini och Irans kvinnorörelse får EU-pris

19 oktober 2023

2023 års Sacharovvinnare – EU-parlamentets pris till tankefrihet – blir Jina Mahsa Amini och Irans kvinnliga proteströrelse. Det meddelade talman Roberta Metsola på torsdagen. Mahsa Amini  dog efter att ha gripits av Irans sedlighetspolis för att inte ha täckt sitt huvud vilket utlöste omfattande protester i landet.

– Den 16 september var det ett år sedan Jina Mahsa Amini mördades i Iran. Europaparlamentet står stolt tillsammans med de modiga och trotsiga som fortsätter att kämpa för jämlikhet, värdighet och frihet i Iran, sade Metsola.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret