Hoppa till huvudinnehåll

Ryssvänlige Fico vann – Löfven hotar med uteslutning

2 oktober 2023

Den proryske partiledaren och tidigare premiärministern Robert Fico har utropat sig till segrare i det slovakiska valet efter att hans socialdemokratiska parti fått 23 procent av rösterna, rapporterar TT/GP. Det liberala partiet PS fick runt 17 procent och det socialdemokratiska Hlas fick cirka 15 procent av rösterna. Men Robert Ficos uttalade antiukrainska linje ogillas av Europas socialdemokrater, PES,  under ledning av förre statsminister Stefan Löfven. Löfven hotar med uteslutning om Robert Fico och hans parti fortsätter på den inslagna vägen och avbryter Slovakiens stöd till Ukraina. 

– Pes stödjer Ukraina. Om retoriken fortsätter, och börjar implementeras i en regering, då kommer jag att se till att inleda den processen, säger Löfven till DN.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret