Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Europeiska åklagaren: Missbruk för fem miljarder euro

3 november 2023

Europeiska åklagarmyndigheten, Eppo, beräknar att den totala skadan på EU:s budget 2022 på grund av missbruk av EU-medel uppgick till fem miljarder euro. Det är betydligt mer än de 300 miljoner euro som EU-länderna själva rapporterade till kommissionen, rapporterar Politico.

– Man kan anta att kommissionen, innan Eppo inrättades, inte kände till förekomsten av mer än 90 procent av misstankarna om bedrägerier som påverkar EU:s ekonomiska intressen, sade Eppo-chefen Laura Codruța Kövesi.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret