Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Grupp klagar på EU-twittrande hos Europeiska datatillsynsmannen

16 november 2023

EU-kommissionen har sökt stöd för sitt kontroversiella förslag om att komma åt barnporr på nätet genom en riktad kampanj på X, tidigare Twitter, utifrån användares politiska och religiösa åsikter. Detta strider mot etablerad demokratisk procedur och mot EU:s GDPR-lag menar nNoyb, en grupp privatlivsaktivister som har lämnat in en klagan hos Europeiska datatillsynsmannen.

– Det är häpnadsväckande att EU-kommissionen inte följer den lag som den hjälpte till att institutionalisera för bara några år sedan. Dessutom hävdar X att man förbjuder användningen av känsliga uppgifter för annonsinriktning men gör ingenting för att faktiskt genomdriva detta förbud, sade Maartje de Graaf, dataskyddsjurist vid Noyb i ett uttalande.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret