Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Historiskt klimatavtal klubbat i Dubai efter EU-insats

13 december 2023

Efter maratonlånga manglingar presenterades på onsdagen till slut ett förslag till en ny överenskommelse på klimatmötet COP 28 i Dubai, som sedan klubbades. Detta sedan bland annat EU-företrädare hotat lämna mötet om inte punkten utfasning av fossila bränslen fördes in i avtalet. I den nya texten står det att en övergång bort från fossila bränslen i energisystemen ska ske "på ett rättvist, ordnat och jämlikt sätt". Länderna uppmanas bidra till omställningen så att världen kan nå noll utsläpp av växthusgaser 2050, enligt TT/SvD.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
TCO
annons komm
annons LO
annons
Fackliga Brysselkontoret