Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Minskade chanser till handelsavtal får EU-kommissionär att ställa in Brasilienresa

4 december 2023

EU:s handelskommissionär Valdis Dombrovskis har ställt in en resa till Brasilien för att slutföra EU:s banbrytande handelsavtal med Mercosur-länderna i Sydamerika eftersom utsikterna att slutföra avtalet i år har minskat, skriver FT. Närmast väntar man på vad Argentinas nyvalda högerpopulisitiska president Javier Milei, som tillträder den 10 december, har att säga om avtalet. Men det finns även ett motstånd i EU, inte minst i Frankrike. 

– Jag är emot Mercosur-avtalet med EU, sade Frankrikes president Emmanuel Macron på lördagen och hävdade att det stred mot franska och EU-bönders intressen, rapporterar PoliticoTidningen beskriver handelsavtalet som “ett sällsynt ljust hopp för fria marknadsförare, ett av de få initiativ som syftade till att få ekonomin att växa genom att öka konkurrensen”.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret