Hoppa till huvudinnehåll

EU-parlamentet oroas för korruption i Slovakien efter nytt lagförslag

18 januari 2024

Lagförslaget från Slovakiens premiärminister, den socialdemokratiske populisten Robert Fico, att lägga ned den del av Slovakiens åklagarmyndighet som hanterar korruption och allvarliga brott kritiseras av EU-parlamentet. De ifrågasätter hur landet då ska kunna bekämpa korruption och skydda EU:s budget.

Parlamentarikerna uttrycker även oro mot att premiärministern vägrar prata med viktiga medier och att han vill omorganisera landets public service. Alla svenska parlamentariker röstade för förslaget som vann med stor majoritet i parlamentet.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret