Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Greenpeace vill också träffa Ursula von der Leyen

18 januari 2024

När EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen kommer till Stockholm på fredag på inbjudan av Sveriges och Finlands statsministrar för att bland annat prata om skogspolitik vill miljöorganisationen Greenpeace ha ett ord med i laget. De ber därför EU-kommissionen om ett möte. 

– När EU:s tyngsta namn kommer på besök i Sverige för att prata om skog är det viktigt att hon inte enbart nås av skogsindustrins och regeringens perspektiv. Därför gör vi allt vi kan för att komma i kontakt med von der Leyen för att förmedla sanningen om Sveriges och Finlands ohållbara skogsbruk. Vi kommer att göra oss tillgängliga närsomhelst under hennes besök för ett samtal, säger Erika Bjureby, Sverigechef Greenpeace i ett uttalande. Europaportalen har sökt EU-kommissionens företrädare.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Annonser

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons
TCO
annons LO
annons
Fackliga Brysselkontoret