Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Slovakien förnekar ryska angrepp – ”inget krig i Kiev”

24 januari 2024

På tisdagen samma dag som 41 ryska missilattacker träffade bland annat Ukrainas huvudstad Kiev med flera döda som följd, påstod Slovakiens nya och proryska premiärminister Robert Fico felaktigt,  att "det inte finns något krig i Kiev", och beskrev livet i Ukrainas huvudstad som "absolut normalt", rapporterar Politico. I helgen föreslog Fico att Ukraina skulle ge delar av sitt land till Ryssland för att få fred. Idag onsdag träffar Robert Fico sin ukrainska motsvarighet Denys Shmyhal på ett möte i ukrainska staden Usjgorod vid den slovakiska gränsen. 

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret