Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Slovakien antar omstridd åklagarreform – sänker straffen för korruption

9 februari 2024

Det slovakiska parlamentet godkände på torsdagskvällen regeringens omdiskuterade förslag att lägga ner Slovakiens särskilda åklagarkammare och sänka straffen för korruptionsbrott, rapporterar Ekot. Reformen har väckt stor ilska bland Slovakiens oppositionspartier och lett till omfattande protester på flera platser i landet under de senaste månaderna. Oppositionen hoppas nu att EU kommer sätta tryck mot Slovakien – ett land som redan har problem med korruption.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret