Hoppa till huvudinnehåll

Krav på von der Leyen om svar om tillsättning av partikamrat

5 april 2024

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen kritiseras för utnämningen av Markus Pieper, en tysk kristdemokratisk EU-parlamentariker, som EU:s sändebud för små och medelstora företag, rapporterar Politico. Flera EU-kommissionärer har skrivit brev von der Leyen och kräver svar om urvalsprocessen där de två andra kvinnliga kandidaterna fick högre poäng än Pieper. Kommissionärerna hävdar att processen saknade transparens och opartiskhet och frågor ställs om huruvida Piepers partitillhörighet, han tillhör liksom von der Leyen tyska CDU, spelade en roll. En grupp EU-parlamentariker har också ställt skriftliga frågor till kommissionen för att få klarhet i Piepers utnämning.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret