Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Tiotusentals demonstrerade mot Orbán

8 april 2024

Tiotusentals människor protesterade mot Viktor Orbáns regering i centrala Budapest på lördagen under ledning av advokaten Péter Magyar som tidigare stått regeringen nära och som nyligen lanserade en politisk rörelse med målet att utmana premiärministern, rapporterar Reuters. Enligt uppgifter från opinionsinstitutet Median, som publicerades av nyhetsveckan HVG i mitten av mars, har 68 procent av väljarna hört talas om Magyars inträde i politiken och 13 procent av dessa sade att de sannolikt kommer att stödja hans parti.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
TCO
annons komm
annons LO
annons
Fackliga Brysselkontoret