Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Svensk biståndsminister försökte lugna Georgien: Vill inte ta över landet

8 maj 2024

Politico rapporterar att Sveriges biståndsminister Johan Forssell (M) flög till Georgien på tisdagen i ett sista försök att få regeringen att dra tillbaka den så kallade “agentlagen”, även benämnd som den ryska lagen. 

“Sverige är den tredje största bilaterala givaren till Georgien", påpekade Forssell, vilket gör det till en av de största givarna för de icke-statliga organisationer, media och kampanjgrupper som lagstiftningen riktar sig mot. Han påpekade att Sverige inte har några baktankar med stödet.

"Vi är en mycket vänlig nation," sade Forssell. "Vi har inte varit i krig på över 200 år. Vi stöder inte Georgien för att vi vill ta över Georgien."

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
TCO
annons komm
annons LO
annons
Fackliga Brysselkontoret