Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

Kontroversiell fråga ströks

16 mars 2010 | Skjuts på framtiden

Frågan om så kallade hedgefonder ströks under tisdagens finansministermöte i Bryssel. Orsaken sägs vara en stark brittisk opposition mot regleringar.

Storbritannien, där 80 procent av Europas hedgefonder finns, är starkt emot regleringar. På andra sidan står Frankrike som förespråkar hårdare åtgärder mot fonder med hög risk, som hedgefonder och privatkapitalfonder (private equity).

Det spanska ordförandeskapet ville inte riskera att vissa länder skulle köras över och därför ströks den från agendan på ministermötet i Bryssel.
– För oss är det viktigt att de här regleringarna inte blir ett handelshinder till Europas finansiella marknader. Finansiell protektionism hör inte hemma i Europa, sade finansminister Anders Borg och ville se en kompromiss mellan framför allt Storbritannien och Frankrike.

Enligt den engelska tidningen Financial Times ska Storbritanniens premiärminister Gordon Brown ha ringt sin spanske kollega José Manuel Zapatero på måndagskvällen för att avvisa den kompromiss som låg på bordet.

När frågan kan tas upp igen är inte bestämt, men det blir förmodligen i maj eller i juni. Situationen kompliceras ytterligare av att Storbritannien måste hålla parlamentsval den 6 maj.

Christian Wohlert
Europaportalens korrespondent i Bryssel
Skicka epost
wohlert
Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Annonser
annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret