Hoppa till huvudinnehåll
Annons
Hoppa till fördjupning
Årets europé 2016 Jonas Berg, ICA-handlare i Södertälje.

Årets europé utsedd

STOCKHOLM 21 april 2016

Årets europé i Sverige 2016 har enligt juryn utmärkt sig för sitt engagemang för centrala värden som medmänsklighet och tolerans.

ICA-handlaren Jonas Berg från Södertälje är Årets europé. Han får priset för sin ”handlingskraft och optimism” då han under många år sysselsatt nyanlända flyktingar i sin butik.

– Jättekul att vårt arbete uppmärksammas. Det här är en av de viktigaste frågorna i Sverige idag där vi alla måste ta ansvar för att göra folk mer jobbready, säger Jonas Berg till Europaportalen.

Juryns motivering:

”När hundratusentals människor söker en fristad i Europa från krig och förföljelse utmanas våra gemensamma grundvärderingar. Där många oroar sig för starka motsättningar ser dock ICA-handlaren Jonas Berg möjligheter och hopp. Han har under flera år tagit emot hundratals utsatta människor som fått praktik eller anställning i hans butik ICA Maxi i Södertälje. På ett konkret sätt försvarar Jonas Berg med sitt engagemang centrala värden som medmänsklighet och tolerans och utses därför till Årets europé 2016”.  

Priset delas ut av Svenska Europarörelsen och överlämnas på Europadagen 9 maj på Södra teatern i Stockholm.

Mer fakta

Administratör Europaportalen
Master
Anders Selnes
Chefredaktör
Skicka epost
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret