Turkisk minister ångrar kränkande uttalande

Turkiets EU-minister Egemen Bağış ber om ursäkt för att ha jämfört krav på att erkänna folkmordet 1915 med att onanera.

– Har jag uttalat mig på det sättet, är det djupt beklagligt och jag ber givetvis om ursäkt. Jag är väldigt mån om fortsatt goda relationer med den syrianska folkgruppen, sade Egemen Bağış i en intervju med den syrianska tv-kanalen Suryoyo-SAT, enligt ett pressmeddelande från Syrianska Riksförbundet.

Europaportalen publicerade för två veckor sedan en artikel av journalisten Dikran Ego där det framkom att Egemen Bağış vid ett lunchmöte i Stockholm med assyriska och syrianska organisationer i Sverige jämfört folkmordet 1915 med masturbation.

I en första kommentar till Europaportalen gav dock det turkiska EU-ministeriet en helt annan bild av händelsen.

”Alla de skamliga och klumpiga uttryck som tillskrivs ministern för EU-frågor och chefsförhandlaren Egemen Bağış i artikeln av Dikran Ego är lögner och förtal”, skrev det turkiska EU-ministeriet i ett mejl till Europaportalen.