Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

Franska miljarder till skånsk forskningsanläggning

28 maj 2014

Frankrike bidrar med mot motsvarande 1,3 miljarder till byggandet av den europeiska  forskningsanläggningen ESS i Lund.

"Detta är en viktig pusselbit för ESS. Frankrike är en stark vetenskapsnation och kommer att bidra både finansiellt och med mycket kunnande", sade utbildningsminister Jan Björklund i ett pressmeddelande på tisdagen.

Frankrike står för åtta procent av den totala kostnaden på motsvarande drygt 16 miljarder kronor. Flera länder har förbundit sig att vara med och finansiera. Danmark och Norge står tillsammans för halva kostnaden. ESS kommer att användas inom en rad vetenskaper, bland annat biologi och och geofysik.

David Gustavsson
Reporter Stockholm
Skicka epost
David Gustavsson
Reporter Stockholm
Skicka epost

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret