Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning
EU-kommissionen vill att det ska bli lättare att ladda elbilar. Arkivbild.

Kommissionen: EU på fel väg med miljöbilar

BRYSSEL 8 november 2017 | Tysk bilindustri sägs bromsa utveckling

Nya EU-förslag ska få fler miljöbilar på vägarna och utmana Kinas ambitioner. Men förslagen kritiseras för att inte vara tillräckligt långtgående och för att ha urvattnas av tysk bilindustri.

Vägtransport är en av få sektorer där utsläppen har ökat i EU-länderna sedan 1990. Sektorn står i dag för närmare en fjärdedel av utsläppen av växthusgaser i EU. Om inget görs kan sektorn bli den största miljöförstöraren år 2030. Det säger sig EU-kommissionen vilja motverka genom en rad nya lagförslag som presenterades på onsdagen.

– Det är mycket välbehövliga reformer för att skynda på EU:s övergång till mindre utsläpp i transportsektorn, sade transportkommissionär Violeta Bulc.

Målet är att minska de genomsnittliga koldioxidutsläppen från nya bilar med 30 procent år 2030 jämfört med nivåerna 2021. Det ska ske genom olika åtgärder som större krav på biltillverkarna och incitament till konsumenterna att köpa miljöbilar. Dock finns inga krav på hur många miljöbilar som måste tillverkas.

Inte bara utsläppen motiverar kommissionens förslag, även att öka konkurrenskraften hos europeiska biltillverkare står högt på agendan.

– Europa är för närvarande inte på rätt väg, sade klimatkommissionär Miguel Arias Cañete som tillade att det i dag bara finns sex olika typer av miljöbilar i EU medan det i Asien finns över 400.

Kina långt före

Kina har som mål att år 2020 producera minst 4,5 miljoner miljöbilar, motsvarande en femtedel av den förväntade tillverkningen i landet. I EU i dag är en av hundra nya bilar en miljöbil.

Med åtgärderna räknar kommissionen med att minska utsläppen motsvarande Greklands och Österrikes årliga totala utsläpp och skapa upp till 70 000 nya jobb.

Efter utsläppsskandalen, där bland annat tyska Volkswagen manipulerade sina bilar för att lura myndigheter att utsläppen var mindre än de faktiskt var, lanserar kommissionen nya åtgärder med bland annat obligatoriska utsläppsmätare i nya bilar. Kommissonen vill även att straffen för de biltillverkare som fuskar skärps.

Kritik från båda håll

Men förslaget får kritik för att ha vattnats ut efter påverkan från framför allt Tyskland med sin omfattande bilindustri. Enligt Reuters har den tyske utrikesministern Sigmar Gabriel varnat EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker för att ett alltför långtgående förslag skulle kosta arbetstillfällen och tillväxt.

– Kommissionen har förlänat bilindustrin med ett ineffektivt regelverk efter att de ställt krav, sade Greg Archer vid miljölobbyorganisationen Transport & Environment i ett uttalande.

Den tunga tyska biltillverkarorganisationen VDA tror dock inte att kommissionens mål kommer att nås.

”Förslaget ställer bilindustrin inför extrema utmaningar. Den europeiska bilindustrin har högre krav på sig än konkurrenterna”, heter det i ett uttalande.

EU-parlamentets största partigrupp, konservativa och kristdemokratiska EPP, välkomnar dock förslagen som realistiska.

– Rigida kvoter för elbilar är inte lösningen. Vår roll är att ge rätt incitament för miljövänligare bilar på marknaden, sade den franska konservativa EU-parlamentarikern Françoise Grossetête i en kommentar.

Socialdemokratiska S&D, den näst största partigruppen i EU-parlamentet, anser att en minskning på bara 30 procent är ”helt oacceptabelt”.

Förslagen går nu till medlemsländerna och EU-parlamentet som måste enas innan de kan träda i kraft.

 

Mer fakta

Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund
Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret