Hoppa till artikelns andra spalt.

Coronakrisen: EU-ekonomin krympte med 12 procent

Det ekonomiska fallet i EU-länderna under årets andra kvartal är det ojämförligt största sedan mätningarna började.

EU-ländernas samlade ekonomier föll med 11,9 procent under andra kvartalet i år. Det visar preliminära siffror från Eurostat.

Det är det ojämförligt största ekonomiska tappet på kvartalsbasis sedan mätningarna började 1995. Som jämförelse föll EU-ländernas ekonomier under finans- och eurokrisen som mest med 3 procent under ett enskilt kvartal.

De förra rekordnoteringen i EU, -3,2 procent, skedde även den i samband med coronakrisen under första kvartalet i år.

I nuläget finns BNP-uppgifter för andra kvartalet bara för tio av de 27 medlemsländerna. Av dessa såg Spanien det största ekonomiska tappet på 18,5 procent. I mitten av augusti väntas statistiken uppdateras med siffror från fler medlemsländer.