Alliansen förlorade om utstationeringsdirektivet

20 oktober 2017
Uppdaterad: 20 oktober 2017

Allianspartierna lyckades på fredagen inte fälla regeringens ståndpunkt om EU:s nya utstationeringsdirektiv som reglerar kring tillfälligt arbete i andra medlemsländer. De fyra partierna anser att förslaget försämrar EU:s konkurrenskraft och den fria rörligheten för företag och arbetskraft.

Syftet med det nya regelverket är enligt EU-kommissionen att bättre skydda utstationerade arbetstagare och säkerställa konkurrens mellan företag på lika villkor, något som också en majoritet i EU-nämnden ansåg. Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) väntas tillsammans med kollegor från andra EU-länder i nästa vecka enas kring de återstående frågorna om hur lång tid en utstationering kan pågå och huruvida transportsektorn ska ingå eller inte. Senare i höst inleds förhandlingar med Europaparlamentet.

Kommentera

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.