Hoppa till huvudinnehåll
Annons

13 nya försvarsprojekt i EU – Sverige deltar i tre

12 november 2019

EU-ländernas försvarsministrar enades på tisdagen om 13 nya projekt inom försvarssamarbetet Pesco. Sverige ingår i tre av projekten som handlar om att förbättra u-båtskrigföringen, hantera störningsverksamhet i luften och använda sensorer för att stärka de militära förmågorna, enligt försvarsminister Peter Hultqvist (S). Sammanlagt finns nu 47 projekt inom Pesco som syftar till att praktiskt förbättra de deltagande ländernas militära förmågor och öka investeringarna i försvarsmateriel.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret