Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Alliansen förlorade om utstationeringsdirektivet

20 oktober 2017

Allianspartierna lyckades på fredagen inte fälla regeringens ståndpunkt om EU:s nya utstationeringsdirektiv som reglerar kring tillfälligt arbete i andra medlemsländer. De fyra partierna anser att förslaget försämrar EU:s konkurrenskraft och den fria rörligheten för företag och arbetskraft.

Syftet med det nya regelverket är enligt EU-kommissionen att bättre skydda utstationerade arbetstagare och säkerställa konkurrens mellan företag på lika villkor, något som också en majoritet i EU-nämnden ansåg. Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) väntas tillsammans med kollegor från andra EU-länder i nästa vecka enas kring de återstående frågorna om hur lång tid en utstationering kan pågå och huruvida transportsektorn ska ingå eller inte. Senare i höst inleds förhandlingar med Europaparlamentet.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret