Hoppa till huvudinnehåll

Europeiska arbetsgivare på Stockholmsmöte: USA får inte diskriminera EU-företag

25 november 2022

På fredagen antog ordföranden från 40 nationella arbetsgivarorganisationer i vad de kallar Stockholmsdeklarationen. Här lyfts bland annat behovet av omedelbara åtgärder mot de “outhärdliga energipriserna”, men också det amerikanska gröna stimulanspaketet Inflation Reduction Act med krav på Buy American, som döms ut som “diskriminerande” mot utländska företag och därför “oförenliga med WTO-regler”. Frågan är akut och måste lösas i förhandlingar mellan EU och USA, menar arbetsgivarna. “Om vi ​​inte hittar en lösning måste vi överväga andra alternativ” heter det i deklarationen.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Frågesport - Kan du svaren?

Har du koll på vad som har hänt i EU- och Europapolitiken? Testa här!

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
annons
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret