Hoppa till huvudinnehåll

Europeiska arbetsgivare på Stockholmsmöte: USA får inte diskriminera EU-företag

25 november 2022

På fredagen antog ordföranden från 40 nationella arbetsgivarorganisationer i vad de kallar Stockholmsdeklarationen. Här lyfts bland annat behovet av omedelbara åtgärder mot de “outhärdliga energipriserna”, men också det amerikanska gröna stimulanspaketet Inflation Reduction Act med krav på Buy American, som döms ut som “diskriminerande” mot utländska företag och därför “oförenliga med WTO-regler”. Frågan är akut och måste lösas i förhandlingar mellan EU och USA, menar arbetsgivarna. “Om vi ​​inte hittar en lösning måste vi överväga andra alternativ” heter det i deklarationen.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret