Hoppa till huvudinnehåll

EU:s handel ska bli större drivkraft för miljö och rättvisa

23 juni 2022

EU:s handel bör bli grönare, rättvisare och mer hållbar anser EU-kommissionen som på onsdagen lade fram en ny plan för hur EU:s handelsavtal bättre ska skydda klimatet, miljön och arbetares rättigheter över hela världen. Exempelvis föreslås att handelssanktioner ska kunna användas när handelspartners bryter mot grundläggande bestämmelser om hållbar utveckling. 

– Våra handelsavtal ger oss inflytande på världsscenen och stödjer ekonomisk tillväxt och hållbar utveckling – men från och med nu vill vi göra dem till en ännu större drivkraft för positiv förändring. Vi kommer att engagera och stödja våra partners för att få detta att hända, sade EU:s handelskommissionär Valdis Dombrovskis i ett uttalande.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret