Hoppa till huvudinnehåll

Kärnkraften har blivit en stridsfråga inom den tyska regeringen

23 augusti 2022

I spåren av energikrisen har Tysklands beslut att lägga ner kärnkraften lett till en intensiv diskussion om avvecklingen ska fortsätta eller inte. Till årsskiftet ska Tysklands sista kärnkraftverk läggas ned, men med osäkerheten om energiförsörjningen har det blivit en stridsfråga inom regeringen om man ändå ska behålla kärnkraften i drift, rapporterar Ekot. Robert Habeck, klimat- och näringslivsminister, har varit tydlig med att inte kan bli aktuellt att behålla kärnkraften för att lösa gaskrisen.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret