Hoppa till huvudinnehåll

Tusk inför Rommötet: Ett EU i olika hastigheter

10 mars 2017

–  Det råder inget tvivel om att idén om olika hastigheter kommer att vara en av diskussionerna när [EU-ledarna möts i Rom]. Jag förstår skälen till detta. Vissa förväntar sig systemförändringar som skulle lossna tyglarna inom EU  och stärka [nationernas roll]. Andra, tvärtom, letar efter nya, djupare dimensioner av integration, även om de skulle gälla endast för vissa medlemsstater. Det sade Europeiska rådets ordförande Donald Tusk på fredagen efter att EU-ländernas ledare diskuterat EU:s framtid och vad som ska ske i Rom när EU den 25 mars firar Romfördraget 60-år.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret