Hoppa till huvudinnehåll

Europeisk kraftsamling: Flera länder skickar vapen till Ukraina

20 januari 2023

Storbritannien skickar ytterligare stöd till Ukraina på 600 robotar, sade den brittiske försvarsministern Ben Wallace vid ett försvarsministermöte i Estland på torsdagen, uppger Ekot. Vid samma möte meddelade Estland att landet skickar artilleripjäser och pansarvärnsvapen. Även Lettland skickar luftvärnssystemet Stinger. Vid en presskonferens meddelade också Danmark att man skickar vapen till Ukraina. Tyskland och Polen förbereder också eventuella stöd.  Även Sverige offentliggjorde på torsdagen ytterligare stöd till Ukraina.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret