Hoppa till huvudinnehåll

Svenskt elstöd till företag får EU-godkänt

16 februari 2023

EU-kommissionen meddelade på torsdagen att man godkänner den svenska förfrågan om att ge ett elstöd på 2,4 miljarder kronor till elintensiva företag. Efter att Ryssland för nästan ett år sedan började anfalla Ukraina och de stigande energipriserna införde kommissionen ett tillfälligt undantag i EU:s statsstödsregler för att göra det möjligt för medlemsländerna att stötta företag och hushåll. Dagens beviljade stöd ska inte sammanblandas med det stöd som  anges i en DN-artikel på onsdagen, och återges i notis nedan,  det är något annat meddelar Energimyndigheten till Europaportalen.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret