Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Ungern följer Rysslands linje mot Ukraina

23 februari 2023

Ungern fortsätter att gå Rysslands ärenden, rapporterar Politico. På onsdagen uppmanade premiärminister Viktor Orbáns talesman Zoltán Kovács till en "omedelbar vapenvila" och “fredssamtal” mellan Ryssland och USA, tvärt emot EU:s och USA:s linje att det är Ukraina som ska bestämma villkoren för förhandlingar. Ännu ett tecken på att Ungern har blivit Rysslands användbara verktyg inom EU och Nato, skriver tidningen. Samtidigt uteblev Viktor Orbán som enda ledare från den så kallade B9-gruppen av tidigare öststater i mötet med USA:s president Joe Biden i Warszawa. 

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret