Hoppa till huvudinnehåll

EU-svar om Ukrainas EU-medlemskap dröjer – Sverige imponerat av Ukraina

20 april 2023

EU-kommissionen har tidigare lovat att leverera en uppdatering om Ukrainas framsteg när det gäller att uppfylla EU:s anslutningspunkter till våren. Den allmänna förväntan var att uppdateringen skulle komma i april, men så blir det inte. Politico rapporterar att det tidigast kan ske den 30 maj vid EU-ministrarnas ordinarie möte. Enligt Sveriges EU-minister Jessika Roswall (M) har Ukraina gjort “imponerande framsteg” med de krav som kommissionen satt upp. 

Det är viktigt att kommissionen kommer med en återkoppling under våren. Ukraina har gjort imponerande framsteg det senaste året med att genomföra de åtgärder som EU-kommissionen har listat. Vi kommer att fortsätta stötta dem i deras reformarbete och är i kontinuerlig dialog med den ukrainska regeringen, säger EU-minister Jessika Roswall till Europaportalen.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret