Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Korruptionsanklagad EU-parlamentariker har lämnat häktet – får fotboja

13 april 2023

Den korruptionsanklagade EU-parlamentarikern Eva Kaili har fått lämna häktet i Belgien efter mer än 4 månader, rapporterar Ekot. Den socialdemokratiska grekiska politikern placeras i husarrest med elektronisk fotboja i väntan på rättegång. Kaili har stått i centrum för mutskandalen i Europaparlamentet som kallas Qatargate där flera EU-politiker anklagas för att ha tagit emot miljoner i mutor i utbyte mot politiska tjänster till fördel för andra länder, enligt medieuppgifter handlar om Qatar och Marocko.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret