Hoppa till huvudinnehåll

Polen och Ungern förbjuder import av ukrainskt spannmål

17 april 2023

Polens premiärminister har meddelat att all import av ukrainskt spannmål förbjuds till slutet av juni, förbudet också gäller transport av varor till andra EU-länder genom Polen. Kort därefter offentliggjorde Ungern ett likadant beslut, uppger Yle. Besluten från de ukrainska grannländerna kommer efter att lantbrukare har demonstrerat mot låga priser på deras jordbruksprodukter, som har lett till sjunkande intäkter för östeuropeiska lantbrukare. Att Ungern och Polen nu ensidigt fattat beslutet att stoppa import vid sina gränser, som också är EU:s yttre gräns, strider mot regelverket där EU styr den gemensamma handelspolitiken. 

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret