Hoppa till huvudinnehåll
Annons

EU lovar skydda religions- och trosfriheten

22 augusti 2023

På tisdagen är det internationella dagen till minne av offer för våldshandlingar baserade på religion eller övertygelse. I ett uttalande från EU:s utrikeschef Josep Borrell heter det att “EU kommer att fortsätta att använda alla verktyg som står till dess förfogande … för att skydda religions- och trosfriheten för alla”. Borell har även fördömt koranbränningarna som ”kränkande, respektlöst och en tydlig provokation. Uttryck för rasism, främlingsfientlighet och relaterad intolerans har ingen plats här”.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret