Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Intensiv desinformation kantade det spanska valet – kan drabba Slovakien

8 augusti 2023

Desinformation som försökte undergräva legitimiteten i resultatet av det spanska valet var utbredd på sociala medier månaden före valdagen, enligt en rapport från spanska faktagranskningsorganisationen Maldita.es och NGO Democracy Reporting Internationell, rapporterar Politico.  25 procent av inläggen på sociala medier innehöll felaktigheter bland annat om poströstningen. Sista valveckan ökande graden av falska budskap om valfusk för att kulminera på själva valdagen. Forskare varnar nu för att samma fenomen ska dyka i Slovakien som har nyval 30 september.  

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret